What a view

Auto route: de zuidkust van IJsland en de Golden Circle Tour (deel 2)

In deel 1 schreef ik over onze roadtrip van Reykjavik naar Vik. In dit deel zal ik je meer hoogtepunten van de zuidkust en van de beroemde Golden Circle Tour laten zien.

Onze roadtrip route IJsland

We bezoeken IJsland in juni. Deze maand is perfect om IJsland te bezoeken. Het wordt nooit donker (hooguit schemerig) en als het weer goed is, krijg je eindeloze uren om foto’s te maken. De onderstaande kaart toont onze roadtrip en de bezienswaardigheden die we in de ochtend en middag hebben bezocht. Volgens Google maps is de rit 4 uur, dat is in totaal 288 kilometer. Dit is natuurlijk zonder de stops die we hebben gemaakt. De weg is redelijk comfortabel en gemakkelijk te rijden.

Waterval Kvernufoss 

Een lokale bewoner vertelde ons over Kvernufoss, een minder toeristische waterval die op de bodem van een kloof ligt. Zoals je op de kaart hierboven kunt zien, ligt deze waterval in de buurt van de beroemde Skógafoss-waterval in Skógar. Om hier te komen volg je de ringweg naar het kleine dorpje Skógar en parkeer je auto bij het Museum van Skógar. Vanaf daar loop je richting de rivier en volg je de rivier naar de waterval. Ik raad je zeker aan om deze waterval te bezoeken. De wandeling is in een prachtig gebied en er zijn minder toeristen.

Icelandic Sheep

A walk in nature, just the two of us

We waren hier met z’n tweeën, genietend in de prachtige natuur!

What a view

Wat een uitzicht!

Kvernufoss waterfall

Kvernufoss waterval, een aanrader om te bezoeken.

Impressive

Zeer indrukwekkend om te zien!

Birdlife

Kun je de vogels in de foto spotten?

Beautiful landscape view

Prachtig landschap!

Waterval Skogafoss

Waterval Skogafoss is te zien vanaf de weg. Het is een indrukwekkende waterval van 25 meter en ligt aan de rivier de Skógá in de buurt van Skógar. De kans is klein om deze waterval overdag te bezoeken zonder toeristen. Maar het is absoluut een aanrader. Naast de waterval zie je een wandelpad die je naar een uitkijkpunt bovenaan brengt.

Waterval Skogafoss, het is een uitdaging om een foto te maken zonder andere toeristen er op

Skogafoss gezien vanaf de weg.

 

 

Kratermeer Kerið

Onze volgende stop is de eerste stop van de beroemde Golden Circle Route, namelijk het kratermeer Kerið. Dit kratermeer is 270 meter breed en meer dan 55 meter diep is. Het is mogelijk om af te dalen naar het waterniveau.

Kerið

Waterval Gullfoss

Na een bezoek aan Kerið rijden we door naar de indrukwekkende waterval Gullfoss. Zoals je op de foto’s hieronder kunt zien, is deze waterval echt enorm. Naast de waterval is een restaurant en een cadeauwinkel, waar je souvenirs en versnaperingen kunt kopen.

The power of the falls is incredible

De kracht van deze waterval is indrukwekkend.

 

Geiser Strokkur

Wanneer je van Gullfoss naar Reykjavik rijdt, kun je Strokkur niet missen. De actieve Strokkur is een geiser in een geothermisch gebied. De geiser spuit om de 4 tot 8 minuten 30 meter heet water in de lucht. Indrukwekkend!

Tijdens regen en grijze lucht is de uitbarsting helaas moeilijk te zien op de onderstaande foto.

 

Eruption Strokkur, an active geysir

Strokkur, liggend aan de weg tussen Reykjavik en Gullfoss

The original Geysir, where the name comes from, is now more or less inactive

De Geiser, waar de naam geiser vandaan komt.

Colourful surroundings at Geysir

Kleurrijk gebied bij de geisers.

 

Helaas bleef het regenen en besloten we Pingvellir over te slaan. In plaats van Pingvellir te bezoeken, besloten we terug te gaan naar Reykjavik en ons een welverdiend biertje te kopen 🙂

Ik kan niet wachten om IJsland opnieuw te bezoeken en nieuwe ervaringen op te doen.

On the road

Iceland, you are beautiful!

 

—————————————————————————————————————————————————-

In English 

In part 1 I wrote about our roadtrip from Reykjavik to Vik. In this part I will show you more highlights of the South Coast and of the famous Golden Circle Tour.

We visited Iceland in June, this month is perfect to visit Iceland, it never gets dark, and if the weather is right you get endless hours to take photo’s.

The below map shows our roadtrip and the sights we’ve visited in a morning and afternoon. According to Google maps the drive is 4 hours, which is in total 288 kilometers. The drive will takes as longer as it excludes all the stops you can do on the way. The road is pretty comfortable and easy to drive.

Kvernufoss and Skogafoss

A local told us about Kvernufoss, a less touristic waterfall that lies at the bottom of a gorge. As you can see on the map, this waterfall is near the famous Skógafoss waterfall in Skógar. To get here follow the ring road to the small village Skógar and park your car at the Museum of Skógar. From there walk towards the river and follow the river to the waterfall. I highly recommend you to visit this waterfall, the walk is enjoyable and there are less tourists.

Icelandic Sheep

Icelandic Sheep

A walk in nature, just the two of us

A walk in nature, just the two of us

What a view

What a view

Kvernufoss waterfall

Kvernufoss waterfall

Impressive

Impressive

Birdlife

Can you see the birds?

Beautiful landscape view

Beautiful landscape view

 

Skogafoss can been seen from the road, it is an impressive waterfall of 25 meters and situated on the Skógá River near Skógar. No chance to visit this waterfall during the day without any tourists. However, I highly recommend to visit this huge waterfall. Next to the waterfall, you will see a trekking trail that take you to a viewpoint at the top.

Skogafoss

Skogafoss as seen from the road.

Our next stop would be our first stop of the famous Golden Circle Route, the crater lake Kerið which is 270 metres wide and over 55 metres deep. The visit doesn’t take long, depending on if you would hike down to the water level or hike to the hill that overlooks the water. There is an admission to visit the crater. The costs are 300 ISK per person.

Kerið

After a visit to Kerið it started pouring rain. But we really wanted to visit the impressive Gullfoss. As you can see on the photo’s below this fall is really huge, the power of the falls is incredible.  Next to the falls there is a restaurant and a gift shop, where you can buy souvenirs and refreshments.

The power of the falls is incredible

The power of the falls is incredible

When you drive from Gullfoss to Reykjavik, you can’ t miss Strokkur as it is located next to the road. The active Strokkur is a fountain geyser located in a geothermal area. The geysir spouts water 30 metres into the air every 4 to 8 minutes. Impressive!

During rain and grey sky, the eruption is difficult to see on the photo below.

Eruption Strokkur, an active geysir

Eruption Strokkur, an active geysir

The original Geysir, where the name comes from, is now more or less inactive

The original Geysir, where the name comes from, is now more or less inactive

Colourful surroundings at Geysir

Colourful surroundings at the Geysir field

Unfortunately, it kept raining and we decided to skip Pingvellir. Instead of visiting Pingvellir we decided to go back to Reykjavik and to buy us a well deserved beer 🙂

I can’t wait to visit Iceland again and have another new experiences.

On the road

Iceland, you are beautiful!

 

 

You Might Also Like...