Torii Gates

Kyoto – wandelen door duizenden rode torii-poorten met fotografie tips!

Toen ik mijn ticket naar Japan boekte, wist ik al dat ik de beroemde Fushimi Inari-taisha in Kyoto wilde bezoeken. Het hoogtepunt van dit heiligdom zijn de rijen torii-poorten. Meer dan vierduizend rode torii-poorten leiden je naar de top van een van de mooiste heiligdommen in Kyoto.

Fushimi Inari-taisha, hoe kom je er vanuit Kyoto

Neem de JR Nara Line-trein vanaf het treinstation van Kyoto. Het is twee haltes naar JR Inari Station en de treinreis duurt ongeveer 5 minuten. Vanaf daar is het 2 minuten lopen.

Beste tijdstip om Fushimi Inari-taisha te bezoeken

Fushimi Inari-taisha is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. Zowel onder toeristen als lokale inwoners is het een zeer populaire bestemming en kan het er erg druk zijn. De beste tijd om het heiligdom te bezoeken is vroeg in de ochtend bij zonsopgang of in de middag vlak voor zonsondergang.

We bezochten Fushimi Inari-taisha twee keer, eerste keer net voor zonsondergang en een tweede keer tijdens zonsopkomst. Het eerste deel van het pad is erg druk, want daar maakt iedereen foto’s. Als je doorloopt, vind je veel gebieden zonder toeristen in de buurt.

The entrance of the thousands torii gates

De ingang van de poorten. 

Look up to avoid tourists in your picture

Fotografeer omhoog om toeristen te vermijden. 

Tips om geweldige foto’s te maken

Het kan enige tijd duren om foto’s te maken zonder veel toeristen in beeld. De eerste poorten die je binnenkomt zijn hoog. Hier kan het heel druk zijn. In de foto’s hierboven heb ik de poorten omhoog kijkend gefotografeerd, zodat ik de toeristen kon vermijden. Daarnaast geeft het omhoog fotograferen zeer leuke effecten. Om de zoveel meter zie je een lantaarn hangen, dit geeft een mooi extra detail aan de foto.

Nadat je de grote en hoge poorten voorbij bent, zie je kleinere poorten met één pad omhoog (aan de rechterkant) en één pad naar beneden (linkerkant). Dit zijn de poorten die je zult herkennen aan instagram foto’s. Wat de meeste mensen doen, is foto’s maken op het pad dat omhoog gaat. Dit gedeelte is daardoor erg druk. Ik raad je aan om aan de rechterzijde omhoog te lopen naar het einde, dit zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren. Aan het einde kom je op een plein waar je verder omhoog kunt. Maar hier moet je juist de poorten terug nemen die je naar het beginpunt leiden. Je zult zien dat dit gedeelte minder druk is. Hier kun je de foto’s maken. Deze torii-poorten staan ​​zo dicht bij elkaar dat zelfs zonlicht het moeilijk vindt om door te komen, dus je zal waarschijnlijk een hogere ISO moeten gebruiken om scherpe foto’s te maken. Als je aan het einde van dit gedeelte bent kun je teruggaan via het pad dat je eerder bewandelt hebt om daarna verder door te lopen. Je zult zien dat hoe langer je omhoog loopt, je veel gebieden zult vinden zonder mensen.

Thousands Torii Gates

Duizenden Torii Gates

Taking detail photos

Vergeet niet om ook een paar detail foto’s te maken!

Use corners to avoid tourists

Gebruik hoeken om andere toeristen te vermijden. 

Andere tips om te overwegen

  • De wandeling van 4 km naar de top van de berg Inari is een gemakkelijke wandeling en kan in twee tot drie uur worden gelopen;
  • Neem eten, drinken en snacks mee. Er zijn tal van automaten om onderweg drankjes te kopen. Er zijn ook enkele kleine kiosken om eten en drinken te krijgen;
  • Ik heb mijn statief niet meegenomen, het zou gewoon in de weg zitten omdat het erg druk was;
  • Het heiligdom is 24 uur per dag geopend, de beste tijd om te bezoeken is bij zonsopgang en zonsondergang.

You will see these smaller torii gates during the climb

Onderweg kom je deze kleine poortjes tegen

Close up

Torii gates, it might take some time to get the picture without any tourirst in the frame

Torii poorten, het kan soms even duren om een foto zonder toeristen te maken. 

Foxes are thought to be Inari's messengers

De vossen zijn de boodschappers van Inari

At the entrance of the shrine

De ingang van de Shrine

Streetfood, don't miss it

Dichtbij de shrine vind je kraampjes met heerlijke hapjes, waaronder deze cakejes met roomvulling

At the entrance you will find streetfood. These vanille creme cookies were delicious

 

In English

When I booked my ticket to Japan I already knew that I wanted to visit the famous Fushimi Inari-taisha in Kyoto. The highlight of the shrine is the rows of torii gates. More than four thousand red torii gates leads you to the top to one of the most beautiful shrines in Kyoto. Whether you want to take pictures or not this shrine is definitely a worth visit.

Getting there
Take the JR Nara Line train from Kyoto Railway Station. It is two stops to JR Inari Station and takes about 5 minutes. From there it is a 2 minute walk.

Best time to visit the shrine
The shrine is open 24 hours a day, 7 days a week. The shrine is very popular and can be very crowded. The best time to visit the shrine is early morning at sunrise or in the afternoon just before sunset. We visited the shrine twice, just before sunset and a second time at an early morning. The first part of the path is very busy with tourists as that’s where everyone takes pictures. If you will carry on, you will find a lot of areas with no tourists around.

The entrance of the thousands torii gates

The entrance of the thousands torii gates

Look up to avoid tourists in your picture

Look up to avoid tourists in your picture

Taking great pictures
It can take some time to get the picture without many tourists in the frame. The first gates you will enter are very large. After you cross that section you will see smaller gates with one path going up (on the right side) and one path going down (left side). These are the gates you will recognize from the pictures. What most people do is taking pictures in the path going up. This section is very crowded. I recommend to walk to the end of the path which will take you 5 to 10 minutes. At the end take the gates back where you came from. You will see that this section is less crowded, you will only see people on their way out. Here you can take the pictures. These torii gates stand so close together that even sunlight has a hard time getting through, so you might need to use a higher iso to get sharp pictures. There are a few corners, you can use these to get your pictures without any people in the frame. At the end of this section you can go back through the path you first went to the top of the mountain. You will see that the longer you will walk, that you will find a lot of areas without people.

Thousands Torii Gates

Thousands Torii Gates

Taking detail photos

Do you also like to take detail pictures?

Use corners to avoid tourists

Use corners to avoid tourists

Things to consider
– The 4 km walk to the top of mount Inari is an easy walk, and can be done in two to three hours.
– Bring food, drinks and snacks with you. There are plenty of vending machines to purchase drinks on your way up. There are also some small kiosks to get food and drinks.
– I didn’t bring my tripod with me, it would just get in the way because it was very crowded;
– The shrine is open 24 hours a day, the best time to visit is at sunrise and sunset.

You will see these smaller torii gates during the climb

You will see these smaller torii gates during the climb

Close up

Close up

Torii gates, it might take some time to get the picture without any tourirst in the frame

Torii gates, it might take some time to get the picture without any tourirst in the frame

Foxes are thought to be Inari's messengers

Foxes are thought to be Inari’s messengers

At the entrance of the shrine

At the entrance of the shrine

Streetfood, don't miss it

These vanilla creme cookies were delicious

 

At the entrance you will find streetfood. These vanille creme cookies were delicious

 

 

 

You Might Also Like...