Muscat – een wandeling langs Mutrah Corniche en Muthrah Souq

Muscat, de hoofdstad van Oman heeft mij zeer verrast. Een bezoek aan een grote moskee, winkelen in een souq en wandelen langs een promenade, zijn een goede combinatie voor een stedentrip. Wij waren een lang weekend in de stad. In één of twee dagen kun je al veel zien. Wil je ook een aantal plekken buiten de stad bezoeken, dan zou je een paar dagen langer kunnen gaan.

Verrassend Muscat en de promenade Corniche

Tijdens ons verblijf sliepen wij in het Crown Plaza hotel, een hotel met een goede ligging in Muscat en aan de kust van Oman. Het hotel biedt een shuttle bus dienst naar Corniche, de promenade Muscat aan. Hier hebben wij dan ook gebruik van gemaakt. De 2 km lange Corniche is een prachtige wandeling met mooi uitzicht over de haven, het Muscat Fort en de bergen.

Een perfecte wandeling als de zon ondergaat.

Mutrah Corniche

Mutrah Souq

Veel mensen komen naar Mutrah Corniche om de souq te bezoeken, een traditionele Arabische markt waar je wierookbranders, sjaals, Arabische koffie, traditioneel textiel, sieraden en kruiden kunt vinden. We hebben gemerkt dat de lokale bevolking evenveel naar de Souq komen als toeristen. Ik raad je aan om de Souq ‘s avonds te bezoeken, wanneer het drukker en levendiger wordt. Mocht je een souvenir kopen, weet dat hier over de prijs onderhandeld wordt. 

Tips voor een bezoek aan de Souq en Corniche

Wanneer je de Souq en Corniche bezoekt, moet je rekening houden met de standaard regionale regels. Dat betekent bescheiden kleding in openbare ruimtes. De dames moeten hun schouders en knieën bedekken.

‘s avonds wordt de Souq drukker bezocht

we waren er in de middag, dan is het er rustiger

mooie uitzichten vanaf de promenade, een aanrader!

een bezoek aan de souq is een fantastische ervaring!

In English

In the afternoon we took the shuttle bus from our hotel to Mutrah’s Corniche (promenade). The 2km long corniche is a beautiful walk with nice views over the harbour, the Muscat Fort and mountains. A perfect walk when the sun sets.

Mutrah Corniche

 

Mutrah Souq

Many people come to Mutrah Corniche just to visit the souq, a traditional Arabic market where you can find incense burners, scarves, Arabic coffee, traditional textile, jewelry and spices. If you want to buy a souvenir bargaining is expected. We noticed that locals come to the Souq as much as tourist. I do recommend to visit the Souq in the evening, when it get busier. We visited the Souq in the afternoon and there were hardly any people.

Things to consider when visiting the souq and corniche

When you visit the souq and corniche you have to keep the standard regional rules in mind. That means modest clothing in public areas. The ladies should cover their shoulders and knees.

Mutrah Souq

Visit the souq in the evening when it gets busier

We visited the souq in the afternoon and there were hardly any people

Enjoying the view

You Might Also Like...