Mijn fotografieplekken in Singapore

De afgelopen jaren heb ik vele malen de Changi Airport van Singapore bezocht, maar ben er nooit in geslaagd de luchthaven te verlaten en de stad zelf te verkennen. Dat is eigenlijk jammer, want Singapore heeft veel te bieden op fotografie gebied! Het werd tijd om de stad te verkennen.

Fotogeniek Singapore

Singapore is een hypermoderne stad, het is voor een stad heel groen en super schoon. Het leuke van deze stad is dat veel culturen samenkomen. Als fotograaf kun je hier dan ook hele diverse foto’s maken, en dat in één stad! Zo kun je naar China town, little India en de Arabische buurt. Ik heb deze buurten overdag in meerdere dagen bezocht. Voor ‘s avonds raad ik je camera met statief mee te nemen naar een specifieke plekken. Welke dat is zie je onder andere hieronder!

Supertree Grove

Bij Gardens by the Bay staan de beroemde supertrees van Singapore, de Supertree Grove. Deze enorme bomen komen ‘s avonds tot leven en geven een 15 minuten durende spectaculaire licht- en muziekshow. De toegang is gratis en de ervaring is geweldig! Het is een dagelijkse show en begint om 19:45 uur en de tweede om 20:45 uur. Een prachtige show die tijdens ons bezoek als thema Star Wars had.

Supertree Grove

Supertree Grove

Spectaculaire lichtshow van de Supertree Grove

Supertree Grove

De bomen komen ‘s avonds tot leven tijdens een muziek en lichtshow.

Rooftop 1-Altitude

1-Altitude bevindt zich op niveau 62 en is de hoogste bar van Singapore. Het uitzicht is adembenemend en biedt een 360-perspectief over de hele stad. Je bent eigenlijk hoger dan de bar op het dak van Marina Bay, dus je kunt op ze neerkijken. We bezochten 1-Altitude tijdens zonsondergang, zodat ik ook het blauwe uur en de verlichting over de stad kon fotograferen. De toelating is $ 30 en is inclusief 1 drankje.

Prachtig uitzicht over Singapore

Arab Street en Haji Lane

Bezoek de Arabische buurt van Singapore en Haji Lane. Een gezellige omgeving voor een wandeling waar je veel cafés en restaurants kunt vinden, en de indrukwekkende Sultan-moskee. Vergeet niet om de kleurrijke Haji Lane te bezoeken, een hippe kleine straat naast de Arabische straat met veel boetieks, restaurants en prachtige street-art!

Arab Street where you will find lots of restaurants

Arab Street waar je veel restaurants vindt.

The golden domes Sultan Mosque

De gouden dome Sultan moskee

Graffiti in Haji Lane

Eet als een local!

Wanneer je in Singapore bent en van saté houdt, moet je naar Satay Street gaan. Elke avond vanaf 19.00 uur wordt Boon Tat Street in het financiële district geblokkeerd voor verkeer. Saté-verkopers zetten hun grills op, zetten klaptafels en stoelen uit en grillen kip-, lams-, garnalen- of rundvlees saté. Satay Street ligt tegenover La Pau Sat, een van de populairste foodcourts in Singapore. La Pau Sat is de ideale locatie om lokaal eten onder één dak te vinden. Naast saté vind je hier de Chinese, Indonesische, Vietnamese, Indiase en Maleisische keuken. Het eten is heerlijk en zeer betaalbaar.

Sateh straat, dichtbij La Pau Sat, een plek waar je heerlijk en goedkoop kunt eten!

Er zijn 8 stalletjes waar je sateh kunt halen.

Binnen bij La Pau Sat

Chinatown 

Chinatown in Singapore is een niet te missen plek en perfect voor een wandeling. Je kunt hier veel goedkope souvenirs krijgen en het is een geweldige plek voor fotografie. De Boeddha tempel, Buddha Tooth Relic Temple, en de Hindoetempel, Sri Mariamman Temple, mag je zeker niet missen.

Buddha Tooth Relic Temple, een tempel die middenin Chinatown staat.

Het bezoek aan de tempel is gratis en mag niet gemist worden!

Lantaarns in de Buddha Tooth Relic Temple

Dichtbij de Buddha Tooth Relic Temple vind je de Hindoestaanse temple, Sri Mariamman Temple

Veel details, Sri Mariamman Temple

National Orchid Garden

De National Orchid Garden biedt verschillende soorten orchideeën, veel kleuren rondom, en een geweldige plek voor fotomomenten. De ingang is $ 5.

Merlion area

De Merlion is het symbool van Singapore en een toeristische plek om selfies te maken. Dit standbeeld van Merlion is 8,7 meter lang en spuit water in de Marina Bay. Vanaf deze plek heb je ook een prachtig uitzicht op Marina Bay Sands hotel. Bij Merlion bevindt zich de Helix-brug, een voetgangersbrug tussen Marina Center met Marina South in het Marina Bay-gebied.

Merlion met uitzicht op Marina Bay Sands hotel

Marina Bay Sands, helaas regende het, wat grijze luchten opleverde.

Helix Bridge, het regende heel hard, anders was ik hier zeker langer gebleven!

In English

The past years I visited Singapore’s Changi Airport many times, but never managed to leave the airport and to explore the city itself. Finally, this year we booked a trip to this beautiful green and tiny country! We stayed for almost a week, which is enough time to explore the highlights. Here are my favourite photo spots around the Lion City.

 

1. Supertree Grove

Supertree Grove

We went to Gardens by the Bay to watch the free 15 minute Garden Rhapsody spectaculair light and music show at the Supertree Grove. What a wonderful experience! It is a daily show and starts at 7:45pm and the second at 8:45pm. It was very relaxing to just seat there and watch the show which had, during our visit, as theme Star Wars.

 

Supertree Grove

Spectaculair Supertree Grove

 

Supertree Grove

At night, these trees came alive in a music and light show.

 

2. Rooftop 1-Altitude

 

Located on level 62, 1-Altitude is the tallest roof top bar in Singapore. The view is breathtaking and offers a 360 perspective of the whole city. You are actually higher than the Marina Bay rooftop bar, so you can look down on them. We visited 1-Altitude during sunset the admission is $30 and includes 1 drink.

 

Rooftop 1-Altitude

 

The view is breathtaking, and when you can enjoy it with a G&T it gets even better!

 

Rooftop 1-Altitude views

 

The rooftop bar offers 360 degrees views

 

An impression of the bar itselfs

 

Love the night view of Singapore

 

 3. Arab Street and Haji Lane

 

Nice area for a walk where you can find lots of cafes and restaurants, and the impressive Sultan Mosque. Don’t forget to visit the colourful Haji Lane, which is a little laneway off Arab street where you can find a lot of boutique shops and restaurants.

 

Arab Street where you will find lots of restaurants

Arab Street where you will find lots of restaurants

 

The golden domes Sultan Mosque

The golden dome Sultan Mosque

 

Graffiti in Haji Lane

 

Haji Lane is one of the few places in Singapore you’ll see graffiti

 

If you’ve ever been to Amsterdam you will probably recognize this I am sign from “I Amsterdam”

 

Colourful streetart

 

Haji Lane, don’t miss it when you are in Singapore!

 

4. Walk like a tourist, eat like a local

 

When in Singapore and you love satay, you should go to satay street at La Pau Sat. Each night from 7pm, Boon Tat Street in the financial district is blocked to traffic and satay sellers set up their grills, put out folding tables and chairs and grill chicken, lamb, prawn or beef satay.

Satay street is in front of La Pau Sat, which is one of the most popular food markets in Singapore. La Pau Sat is the ideal location to find local food under one roof. Besides satay, you can find here the Chinese, Indonesian, Vietnamese, Indian and Malaysian cuisine. The food quality is good, and the prices are decent food market prices.

 

Satay Street is in front of La Pau Sat, a local food market where you can get cheap Asian dishes

 

Delicious satay from satay street

 

There are 8 stalls to get your best satay

 

Inside La Pau Sat

 

Enjoying a delicious noodle soup and a Tiger beer

 

5. Chinatown 

 

Chinatown in Singapore is a place not to be missed and perfect for a walk. You can get many cheap souvenirs here that are duplicated from store to store and it is a great place for photography. In Chinatown you will also find a Buddha Temple and a Hindi Temple which should both not be missed.

 

Colourful lanterns in Chinatown

 

Buddha Tooth Relic Temple, which you can find in the centre of Chinatown

 

Visiting Buddha Tooth Relic Temple is free of charge

 

Many Buddha’s

 

Lanterns in the Buddha Tooth Relic Temple

 

Near the Buddha Tooth Relic Temple you will find the Hindi temple, Sri Mariamman Temple

 

So many details, Sri Mariamman Temple

 

6. National Orchid Garden

 

The National Orchid Garden offers various types of orchids, many colors around, and a great place for photo opportunities. The entrance is $5.

 

In Orchid garden you will see a variety in orchids

 

Such a colourful place to visit

 

7. Merlion area

 

The Merlion is the mythical symbol of Singapore and a touristic spot to take selfies. This Merlion statue is 8.7 metres tall and spurts water into the Marina Bay. From this spot you will also have a beautiful view of Marina Bay Sands hotel. Near Merlion is the Helix bridge, a pedestrian bridge between Marina Centre with Marina South in the Marina Bay area.

 

Merlion with a view of Marina Bay Sands

 

Marina Bay Sands, unfortunately it rained during our visit and we had grey skies

 

Enjoying the view

 

Helix Bridge, it poured rain when I took this picture. Otherwise I would have stayed longer. What an impressive bridge!

 

You Might Also Like...