Time to go home

Vancouver Island – fotograferen vanuit een watervliegtuig!

Drijvend in een warmwaterbad midden in de natuur, omgeven door een prachtig uitzicht. Dat is wat je zult ervaren wanneer je Hot Springs Cove nabij Tofino op Vancouver Island bezoekt!

Fotograferen vanuit een watervliegtuig

Met Atleo Air vlogen we met een watervliegtuig in 20 minuten van Tofino naar Hot Springs Cove. Wat een geweldig avontuur om de natuur van Vanouver Island vanuit de lucht te zien. En we hadden het geluk om een paar grijze walvissen te spotten.In de volgende foto’s neem ik je mee in dit avontuur.

Our floatplane

Ons watervliegtuig, wat een geweldige ervaring!

Atleo Air

Atleo Air basis

Adembenemende uitzichten over Vancouver Island.

Adembenemende uitzichten over Vancouver Island.

Hot Springs Cove

Aangekomen op het dok volg je het pad links naar de warmwaterbaden, ook wel de Hot Springs Cove genoemd. Het is een prachtige wandeling van 2 km langs een promenadepad. Je wandelt door oud bos en na 20-30 minuten kom je aan bij de Cove. De Cove kan op elk moment van het jaar worden bezocht vanwege de temperatuur van het warme water. Het heeft een keuze uit verschillende zwembaden en mini-watervallen, die in temperatuur afnemen naarmate je dichter bij de oceaan komt. Ik raad je aan om waterschoenen te dragen, omdat sommige rotsen scherp en glad kunnen zijn. Bij de Cove vind je de kleedkamers en badkamers. Er zijn geen kluisjes, dus wees voorzichtig met jouw spullen. Vergeet bovendien niet om een ​​handdoek, water, snacks en zonnebrandcrème mee te nemen.

It is an easy and enjoyable 2km through old forest

Een prachtige wandeling door het bos!

De temperatuur van het water neemt af naarmate je bij de oceaan komt.

De terugreis in foto’s

Na een uur in het warme water was het tijd om terug te gaan naar de dok. Het gouden uurtje leverde nog een aantal mooie foto’s op. De vlucht duurde maar 20 minuten, voor zulke uitzichten is dit natuurlijk veel te kort! Mocht je naar Vancouver Island gaan, dan is deze trip vanuit Tofino met Atleo Air een aanrader!

In English

Floating in nature’s hot tub, surrounded by beautiful views. That is what you’ll experience when you visit Hot Springs Cove near Tofino on Vancouver Island.

With Atleo Air we flew with a floatplane in 20 minutes from Tofino to Hot Springs Cove. A you can see in below photo’s, the views on the way to the Cove are sure to leave you speechless. And if you are lucky you will see grey whales as well.

Our floatplane

Our floatplane

Atleo Air

Atleo Air

Once arriving on the dock follow the path to the left to the Cove. It is an easy and enjoyable 2km walk along an boardwalk trail. You will walk through old forest and after 20-30 minutes you will arrive at the Cove.

It is an easy and enjoyable 2km through old forest

It is an easy and enjoyable walk through old forest

The Cove can be visited any time of the year due to its warm water temperature. It has a choice of several pools and mini waterfalls, that decrease in temperature the closer you get to the ocean. I do recommend to wear water shoes as some of the rocks can be sharp and slippery. Near the Cove you will find the change rooms and bathrooms. There are no lockers, so please be careful with your belongings. Further, don’t forget to bring a towel, water, snacks and suncream.

Hot Springs!

The water decreases in temperature the closer you get to the ocean

After an hour in the water, we decided to go back. The walk through old forest during golden hour was beautiful.

With Atleo Air we flew back to Tofino. A 20 minute flight with such views is way too short! I took hundred of photo’s, below you will see a few of them.

If you ever get the chance to visit Vancouver Island, you really, really should!

You Might Also Like...